Хімія харчування

Одним із важливих аспектів хімії є факт, що ми стикаємось із нею кожен день нашого життя. Звичайно вчителі у школі в унісон згадують пpо нафту та нафтопродукти, виробництво полімерів (речі вироблені із пластмаси), металургію і так далі. Безперечно, це все дуже близько нам, але якщо вдуматись, то виходить, що взаємодіємо ми тільки із продуктами хімічного виробництва -- ми ніколи не беремо участі у виробництві металу, полімерів чи обробці нафтопродуктів. В такому випадку чим відрізняється хімія від будь якої іншої науки, скажемо фізики, чи електроніки? Відповідь проста - КУХНЕЮ!

Я, як горда мама і жінка завжди люблю приготувати щось смачненьке для своєї сім'ї. І як на диво кухня завжди видавалась мені наповненою прихованими хімічними процедурами та експериментами. Ми міряємо кількість інгрідієнтів , що потрібно додати до страви, вибираємо правильну температуру, купуємо найкращі та найсмачніші продукти. В лабораторії, кожен хімік знає як правильно виміряти кількість і концентрацію речовин для реакції, вибрати правильні умови для реакції (температура, pH, тиск і т. д.), замовляє якісні і бездомішкові реагенти. Як бачимо, хімія та куховаріння надзвичайно подібні.

Важливо зазначити, що не потрібно бути шеф-кухарем для того, щоб відчути повну красу хімічних реакцій під час куховаріння -- варто лиш подумати, що лежить в основі простих куховарних інструкцій! Незалежно чи ти вирішив підсмажити яєчню на сніданок, чи приголомшити когось заморським делікатесом, хімія обіцяє пояснити усе! Починаючи із запаху підгорілою грінки до смаку бабусених пирогів.

У цій секції я постараюсь поділитися з вами фактами, які відомі на сьогоднішний день науці, щодо готування, кухні та їжі. Сатті будуть як і власними міркуваннями так і перекладами публікацій інших авторів на цю ж тему. Щиро надіюсь, що вам це сподобається і, що ви візьмете щось нове звідси для себе!

Список публікацій на тему "Харчування":

  • Хімія помідорів - дізнайтесь більше про помідори, що надає їм їхній колір, а також чому не варто зберігати помідори в холодильнику довгий період часу.
  • Чай - - наступний цікавий постер від Compoundchem, про чай, його хімічні складники, а також про те наскільки корисно додавати молоко до чаю.




Немає коментарів:

Дописати коментар